WAT IS OZON ?

Simpel gezegd, Ozon is een geactiveerde vorm van zuurstof. In de natuur zal ozon optreden onder invloed van elektrische ontladingen, zoals in het geval van onweer. Bovendien heeft de aarde een ozonlaag in de atmosfeer van de aarde, die bescherming biedt aan alle levende organismen door een deel van het schadelijke UV-licht eruit te filteren.

in de trimsalon wordt je hond standaard gewassen met Ozonwater.

Zijn er huidproblemen dan kan er een behandelplan worden opgesteld om zonder dure shampoo van bijvoorbeeld malassezia of hotspots af te komen.


VERSCHILLENDE STUDIES HEBBEN AANGETOOND DAT MET EEN KLEINE CONCENTRATIE OPGELOST OZON IN WATER HET VOLDOENDE IS OM MEER DAN 99% VAN DE BACTERIËN TE ELIMINEREN, ZOALS SALMONELLA EN E. COLI.

 
WAT ZIJN DE VOORDELEN?
* Vertraagt het proces van de veroudering van de cellen
* Pijnstillende en ontstekingsremmende werking
* Elimineert nare geurtjes door de sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties
* Bevordert de bloedsomloop door het activeren van het metabolisme van de rode bloedcellen en vervoert meer zuurstof naar de cel.
Dit is extreem behulpzaam bijvoorbeeld in het geval van alopecia (haarloosheid van de huid), omdat het zuurstof aan de weefsels afgeeft en activeert het metabolisme van de vettige laag en bevordert de circulatie.
Ozon heeft heel veel voordelen voor de huid door het bevorderen van de afvoer van gifstoffen en het bied ons de mogelijkheid om diep in te werken op de huid. Dit stimuleert de perifere bloedstroming (flushing) en dit is zeer gunstig voor elk organisme hond, kat of mens. (Met of zonder huid klachten)
-Wegnemen van onaangename geuren
Ozon is een negatief deeltje.
Bij het gebruik van ozon verbindt het geurdeeltje met het negatieve deel en wordt derhalve geneutraliseerd.
-BACTERIËN ELIMINEREN
Uit tests is gebleken dat ozon de meeste bacteriën doodt. Vaak veroorzaken de ongewenste bacteriën huidirritaties bij huisdieren en mensen.
-VERMINDERD HUIDIRRITATIES
Omdat ozon de bacteriën elimineert, herstelt de geïrriteerde huid van het dier sneller.
-VACHT KLEUR
Bij gebruiken van ozon water wordt de kleur van de vacht niet aangetast. Ozon zorgt ervoor dat alleen de ongewenste stoffen verwijderd worden.
-VLOOIEN VERMINDERING
Vlooien raken verlamd als zij in contact komen met ozon water. Je ziet dan ook dat er verlamde vlooien overblijven in het water nadat een hond in een ozon bad is geweest.
-VACHT WORDT ZACHTER EN LOSSER
Door de negatieve lading van het ozon atoom, komen de haren losser van elkaar, dit het dezelfde effect als bij het gebruik maken van hairconditioner.

We werken met gecertificeerde apparatuur!

TEST RAPPORTEN OVER CASHIDO:
ISO 13485 – Certioficaat om medisch apparatuur te produceren
SGS Veiligheidsrapport-Veilig om te gebruiken
TÜV – E.Coli, Germany
TÜV – Staphylococcus, Germany
TÜV – Fenthion, Germany
Test Lab Bodycote, Canada
NYMU – Incubation Center – National University, Taiwan